Tipy pro lepší erekci a plodnost
top of page

Tipy pro lepší erekci a plodnost

Říká se, že když žena nabídla muži k večeři misku s vlašskými ořechy, dávala mu tím najevo, že očekává vášnivou noc. Vlašské ořechy byly vnímány jako „viagra“.

Všechny typy problémů s potencí považuje východní medicína za „uvadlý jang“, nedostatečné libido označují jako „studený jin“. Důležité je vždy zahřátí organismu, k čemuž se výtečně hodí vlašské ořechy, které výrazně posilují energii jang, tedy zahřívají.


Nedostatek jangu (Yang Xu) poznáte mimo jiné také podle ztuhlosti dolní části zad.

Vlašské ořechy je dobré pojídat především v zimě. Připravit si také můžete mléko: 2 hrsti zralých jader vlašských ořechů nechejte přes noc namočené ve vodě, ráno krátce povařte a rozmixujte do podoby mléka. Přidejte špetku skořice, fenyklu a případně i doslaďte vhodným sladidlem (sladový sirup apod.).


Velmi vhodné je popíjet čaj z pravého ženšenu a čaj z kotvičníku (byliny si můžete koupit v lékárně, nebo přímo kupte již připravené čajové směsi, vždy dbejte na kvalitu).


Mužům se také pro podporu erekce a výkonnosti doporučuje pojídat maliny a ostružiny.


Jang ledvin posílí také: černé fazole, cibule, zázvor, fenykl, hřebíček, skořice, dýně, pečená kořenová zelenina s mořskými řasami, sezamový olej a mediciální houba cordyceps.


Na podporu esence v ledvinách: mateří kašička pro ženy, včelí pyl pro muže.

Proti stárnutí všeobecně jsou výborné kopřivy, které také omladí sexuální sílu (pozor – kopřivy přitahují těžké kovy, protože mají přirozeně vysoký obsah železa, proto je velmi důležité sbírat je pouze na čistých stanovištích daleko od průmyslových zón nebo silnic).


Na jaře natrhejte zelený list z nevykvetlé kopřivové natě, natrhejte nadrobno, rozmixujte s trochou vody, přeceďte a uchovejte v chladu. Užívejte 3× denně 1 lžičku před jídlem dohromady s trochou citronové šťávy na chudokrevnost. V zimě sušené listy mladých kopřiv přidávejte do polévek, špenátů, zeleniny, karbanátků apod.


Ledviny také vyžadují sůl, avšak její přemíra škodí. Vysušuje a vyztužuje tělo i ducha. Lidé, kteří příliš solí, potřebují jako protiváhu něco sladkého. Vysušená jin ledvin se přes vyživovací cyklus projeví na játrech a žlučníku, dochází k vnitřnímu napětí a podrážděnosti. Sladké uvolňuje, proto mnozí lidé střídají oba extrémy. Z termického hlediska je sůl studená, ale svým vysušujícím účinkem způsobuje nedostatek jin, a tím horko v ledvinách, játrech i žlučníku a přes kontrolní cyklus i v oblasti srdce.


Podobné to je u kombinace slaného s alkoholem. Tekutiny obsažené v alkoholu nejprve doplní ty, které byly odvedeny slaným. S tekutinami se vylučuje i přebytečná sůl. Ale alkohol má i v malém množství vysušující účinky. Navíc uvolňuje emoční napětí a emoce pak musí být opět stabilizovány pomocí soli. Nejprve je tedy nutné omezit příjem soli, pak jde lépe překonat silnou touhu po sladkostech a po alkoholu.


Další rady, tipy a doporučení najdete v kategorii „Články


Jsme rádi, že vás naše články inspirují, ale prosíme, nekopírujte je. Děkujeme.

Ráda Vám doporučím byliny a stravu přímo pro Vás. Každý člověk je jedinečný a je třeba ke každému přistupovat individuálně.

Jako certifikovaná terapeutka nabízím sestavení bylinných směsí (případně i jídelníčků) přímo na míru. To, co je vhodné pro jednoho, druhému sedět nemusí, a přitom oba mohou mít stejný zdravotní problém. Postupy a směsi, které používám, jsou prověřeny staletími zkušeností, proto fungují. Tradiční terapie doplňuji moderními poznatky a metodami.


Každý člověk je jedinečný a je třeba ke každému přistupovat individuálně. Na osobní diagnostiku a poradenství se můžete objednat prostřednictvím kontaktního formuláře, nebo emailem tradicniterapie@gmail.com, případně telefonicky 608770506. Vše o nabízených službách a cenách se dočtete zde. (TČM diagnostika, fytoterapie, dietetika, akupresura, tuina, shiatsu, neurolingvistické programování psychiky NLP atd.)


Upozornění: Informace uvedené na tomto webu www.tradicni-terapie.cz jsou pouze informativní a nejsou určeny k nahrazení rad od kvalifikovaného lékaře. Cílem je seznámení se s tradičními metodami a možnostmi podpory zdraví, osvěta veřejně dostupných poznatků či odborných studií, nejde o propagaci konkrétních výrobků ani prodej doplňků stravy. Jen bylinná léčba a změna jídelníčku nemůže dle legislativních norem nahradit léčbu západní medicínou. Tradiční medicína je velmi úspěšná v případě dobře nastolené spolupráce. Někdy je léčba dlouhodobá, ale její pozitivní vliv pocítíte již po pár dnech či týdnech.

bottom of page