Maso ano i ne. Pro koho je vhodné?
top of page

Maso ano i ne. Pro koho je vhodné?

Maso je kyselinotvorné, proto se k němu dává zásadotvorná zelenina. Obilnina pak pomůže se vstřebáním kyselosti a jako doplnění středové potraviny. Maso je svíravé, zelenina (i brambory) rozpínavá – pokud by se jedlo jen maso, brambor, zelenina, tělo by bylo ve stresové dynamice, vytvářelo by vysoký tlak – obilí a luštěniny jako potraviny středu tělo i mysl zklidní, zharmonizují protichůdné energie masa a zeleniny.


Obilí by mělo být ve stravě nejvíce (3 díly obilí a 2 díly luštěnin), pak zelenina, tuky – máslo, sádlo, semena, ořechy, ovoce a pak až maso. Pokud se jí maso jen se zeleninou a ještě kořeněné, vytváří především jang. Maso je chuti sladké a svíravé, povahu má zahřívající – a to zahřívající povrch i vnitřek – tedy je kyselinotvorné, ale pokud je vhodně podáno doplní jin i jang a qi.





Kdy si dopřát maso a kdy vubec:



Informace ve videích na tomto webu tradicni-terapie.cz nenahrazují lékařské vyšetření a jsou pouze osobním názorem. Ráda je s vámi proberu osobně na diagnostice. Objednat se můžete prostřednictvím emailu tradicniterapie@gmail.com.


Další zajímavosti a doporučení najdete v kategorii „Články“ a tipy na zdravé dobroty v sekci – „Zdravé recepty s účinky


bottom of page