Kde se vzala cukrová mánie
top of page

Kde se vzala cukrová mánie

Že je cukr škodlivý, víme všichni. Ne každý ale tuší, jak moc je škodlivý. Bílý cukr je bez nadsázky skutečný jed. Bohužel je ale také drogou. Zbavit se závislosti na cukru (který je navíc ukrytý i v potravinách, kde bychom ho vůbec nečekali) není jednoduché, ale jde to.

A proč se vlastně cukr tak razantně rozšířil? Není to jen díky jeho chuti, ale také díky lobby velkých firem (bohužel už si opravdu nemůžeme být jistí, co všechno je v médiích kampaň a co je pravda).


Citace z blogu Mudr. Radkina Honzáka: „Peníze se hodí vždycky, usoudil nám do této chvíle neznámý, ale co do aktivit a podnikatelského talentu naprosto špičkový psychopat John Hickson, jeden z předních mužů cukerné společnosti a posléze také tabákové lobby. Pod jeho taktovkou platila cukrová společnost vědcům z renomovaných pracovišť za to, že stopili všechny důkazy o tom, jaká je souvislost mezi nadměrným přívodem cukrů a nemocemi srdce, a sváděli to na obětního beránka nasycených tuků. Abych si smočil: dietního sádla se škvarkama! Ještěže jsem se nedal zviklat. (…) Tyhle skutečnosti se začaly rozkrývat již loni a letos (2021) v této nesporně záslužné detektivní práci pokračuje tým Stantona Glantze z UCSF, jehož vedoucí říká, že dietní doporučení byla v posledních padesáti letech převážně diktována cukernou společností. Vědci na světě v intencích Holubova pimprlového divadla se rozmnožují dlabáním do měkkého dřeva / a pronášejí moudra opsaná klasiky / od jiných klasiků. A protože drží basu, tohle cukerné poznání tradované ještě nedávno co neprůstřelné dogma se do ohniska jejich kritiky už asi nedostane.


Radkin Honzák (náš přední lékař a zkušený psychiatr) má naprostou pravdu – stále více expertů se vyjadřuje k nebezpečnosti cukrů, zatímco o tucích mluví čím dál tím méně. Tuky jsou důležité. A nějaké přiznání, že udělali chybu, případně omluva? Nic takového nečekejte.


Obrovským úskalím cukru je jeho silná návykovost. Mnoho lidí neustálou potřebu cukru pociťuje na vlastní kůži, aniž by si uvědomili, že se jedná o závislost. 


Jak nahradit sladkost a zahnat touhu po cukru, jsme psali v dalších textech v kategorii „Články“ – Diety, hubnutí, trávení, diabetes


Každý člověk je jedinečný a je třeba ke každému přistupovat individuálně. Na osobní diagnostiku a poradenství se můžete objednat prostřednictvím kontaktního formuláře, nebo emailem tradicniterapie@gmail.com, nebo telefonicky 608770506. Vše o nabízených službách a cenách se dočtete zde. (TČM diagnostika, fytoterapie, dietetika, akupresura, tuina, shiatsu, neurolingvistické programování mozku NLP atd.)


Upozornění: Informace uvedené na tomto webu www.tradicni-terapie.cz jsou pouze informativní a nejsou určeny k nahrazení rad od kvalifikovaného lékaře. Cílem je seznámení se s tradičními metodami a možnostmi podpory zdraví, osvěta veřejně dostupných poznatků či odborných studií, nejde o propagaci konkrétních výrobků ani prodej doplňků stravy. Jen bylinná léčba a změna jídelníčku nemůže dle legislativních norem nahradit léčbu západní medicínou. Tradiční medicína je velmi úspěšná v případě dobře nastolené spolupráce. Někdy je léčba dlouhodobá, ale její pozitivní vliv pocítíte již po pár dnech či týdnech.

bottom of page