Problémové vztahy může vyřešit „Rodinná konstelace“
top of page

Problémové vztahy může vyřešit „Rodinná konstelace“

Ať se vám to líbí nebo ne, se svou rodinou jste spojeni skrze celé generace. Rodinné vazby na vás působí i v případě, že se s rodinnými příslušníky nestýkáte, nebo dokonce i v případě, že již mnozí nežijí. Alespoň to tvrdí většina psychologů. Dlouhá rodinná historie může významně formovat náš pohled na svět, naše myšlení i jednání. Mít v pořádku rodinné vztahy se tak přinejmenším vyplatí.


Jednou z možností, jak lépe poznat vzájemné vztahy v rodině, je metoda „Rodinné konstelace“, která se stále více využívá v terapii a poradenství. Vychází z předpokladu, že se v rodinných osudech různé vzorce chování opakují. A tento předpoklad se obvykle projeví v reálném životě skutečným kopírováním osudů předků. Oproti klasické psychoterapii jsou Rodinné konstelace více prožitkové a umožňují přímočaré pochopení vztahů.


Většinou probíhají formou semináře, kterého se účastní zhruba 20 osob. Jedná se o zážitkovou metodu, u které jde o prožití pocitů. Všichni účastníci na semináři pracují s emocemi. Logické pochopení není v první chvíli důležité. V praxi to vypadá tak, že terapeut uchopí problém, podívá se na něj z různých stran a pokusí se v prostoru sestavit vaši rodinu. Přítomní účastníci semináře fungují jako herci. Při přehrávání zlomových životních situací se všichni naladí na vaši rodinu a odehráváním příběhu odkrývají zatajené či méně zjevné skutečnosti. Tento způsob přehrávání situací umožňuje účastníkům hluboké porozumění problémům, které rodinu mohou provázet mnohdy jako skutečné prokletí rodu.


Podobně jako u jiných přístupů je i zde je velmi důležitý neutrální přístup lektora. Pro kvalitní vedení konstelací je velmi podstatné, aby samotný terapeut byl profesionál a prošel kvalitním výcvikem.


Další tipy, rady a doporučení najdete v sekci „Články“ – Psychické problémy, psychoterapie

Každý člověk je jedinečný a je třeba ke každému přistupovat individuálně. Na osobní diagnostiku a poradenství se můžete objednat prostřednictvím kontaktního formuláře, nebo emailem tradicniterapie@gmail.com, nebo telefonicky 608770506. Vše o nabízených službách a cenách se dočtete zde. (TČM diagnostika, fytoterapie, dietetika, akupresura, tuina, shiatsu, neurolingvistické programování mozku NLP atd.)

Upozornění: Informace uvedené na tomto webu www.tradicni-terapie.cz jsou pouze informativní a nejsou určeny k nahrazení rad od kvalifikovaného lékaře. Cílem je seznámení se s tradičními metodami a možnostmi podpory zdraví, osvěta veřejně dostupných poznatků či odborných studií, nejde o propagaci konkrétních výrobků ani prodej doplňků stravy. Jen bylinná léčba a změna jídelníčku nemůže dle legislativních norem nahradit léčbu západní medicínou. Tradiční medicína je velmi úspěšná v případě dobře nastolené spolupráce. Někdy je léčba dlouhodobá, ale její pozitivní vliv pocítíte již po pár dnech či týdnech..

bottom of page