Chlorella ochlazuje, proto je vhodná hlavně v létě
top of page

Chlorella ochlazuje, proto je vhodná hlavně v létě

Léčivá řasa chlorella se osvědčila u osob, které mají problémy s játry, kouřením či alkoholem. Léčí střevní potíže, nervové poruchy a regeneruje organismus. Významně působí na zažívací ústrojí, pomáhá při léčbě nemocí jako Crohnova choroba či Syndrom dráždivého tračníku.


Chlorella je o miliardu let mladší než její populární kolegyně Spirulina a její silné buněčné stěny ji posouvají blíže k rostlinám, než k řasám. Je kulatá a má v průměru asi 2 až 10 mikronů. Její jedinečná buněčná struktura umožňuje efektivně vázat z těla škodlivé zplodiny a toxiny. Navíc utěsňuje střevní stěny, takže zabraňuje pronikání sekundárních toxinů do těla. Chlorella je především skvělý způsob, jak detoxikovat tělo od rtuti, ale i všech kovů, které jsou nahromaděny v těle, do kterého se dostávají například ze starých zubních výplní, nebo při konzumaci velkého množství ryb a mořských plodů. Má také prokazatelné antivirové, antibakteriální a protiplísňové účinky. Jak se zbavit plísní, ekzémů a překyselení.


Chlorella obsahuje přibližně 45% bílkovin, 20% tuku, 20% sacharidů, 5% vlákniny a 10% minerálních látek a vitamínů.


Léčivou složkou je u Chlorelly zejména vysoká míra chlorofylu. Doporučuje se proto jako doplněk stravy při radioterapii; obsažený chlorofyl totiž chrání tělo před škodlivými účinky záření.


Navíc je Chlorella bohatá na železo, esenciální aminokyseliny, beta karoten a kyseliny DNA/RNA. Z obsažených více než 20 vitaminů a minerálů stojí za zmínku především vápník, draslík, hořčík, vitamin K, fosfor, tryptofan či kyselina pantotenová.


Je pro vás lepší chlorella či spirulina či něco úplně jiného? Zjistíme na osobní diagnostice.


Chlorella také prospívá při léčbě všech poruch spojených s nevyváženou hladinou cukru v krvi – cukrovky, hypoglykemie, manické deprese, a to díky proteinu, který je stejně jako u Spiruliny natrávený a může okamžitě začít vyrovnávat výkyvy cukru.


Při pravidelném používání Chlorella pomáhá při opravě poškozeného genetického materiálu v lidských buňkách a tím chrání naše zdraví a zpomaluje proces stárnutí. Když jsou naše nukleové kyseliny RNA a DNA v dobrém stavu a fungují efektivně, naše tělo se zbavuje toxinů a vyhýbají se mu mnohé nemoci. Buňky jsou schopné se sami opravovat (regenerovat) a energie a vitalita celého těla roste.


Chlorella podporuje rychlý růst Lactobacillů – tedy bakterií, které podporují zdraví tlustého střeva. Chlorofyl, který chlorella obsahuje, pomáhá udržovat střeva čistá a celulózová membrána chlorelly se váže na kadmium, olovo a jiné těžké kovy, čímž mohou být odvedeny z těla ven. Detoxikace střev a jejich zdraví jsou tak doménou chlorelly. Materiál, který obsahuje její buněčná stěna má pro střeva velký význam. Zlepšuje jejich funkci, stimuluje růst aerobních – přátelských bakterií a absorbuje jedy ze střevního prostředí a normalizuje peristaltiku. Peristaltika je svalová kontrakce, která pohybuje materiálem uvnitř střev. Normalizace tohoto pohybu zabraňuje zácpě a hraje důležitou roli v oblasti prevence vstřebávání toxických látek ze střev do krve. Schopnost chlorelly stimulovat růst prospěšných bakterií a detoxikovat chemické látky, může být dobře využitelná u osob trpících na kvasinkové infekce (Candida albican infection).


Chlorella je také užitečná při nedostatečnosti a podvýživě u dětí. Obsahuje množství stejných živin jako Spirulina, ale je vhodnější pro extrémně slabé a křehké děti, protože méně chladí a pročišťuje.

Obsahuje faktor CGF, který posiluje imunitní systém. CGF je vhodný i pro posilování růstové aktivity u dětí, léčbu zranění, udržování zdraví ve stáří, podporu nemocných s ischiasem, ochrnutím, Alzheimerovou chorobou apod. Tento chlorelový růstový faktor podporuje růst, aniž by stimuloval chorobné procesy jako růst nádorů. Tato schopnost pomáhá při rychlejší opravě nervových tkání našeho organismu a napomáhá vzniku nových buněk. To ji předurčuje jako ideální prostředek pro mozek a nervové ústrojí.


Chlorella je považována za nejméně ochlazující, nejvíce tonizující a nejšetrněji čistící ze všech mikrořas. Představuje jemnou volbu pro léčbu nedostatku v organismu. Osobám s chladnou konstitucí (častý pocit chladu, bledá pleť, averze k chladu) prospívá Chlorella, protože ochlazuje méně než ostatní mikrořasy a mladé obiloviny.


Neupravenou, byť usušenou Chlorellu není možné snadno strávit, protože její buněčná stěna je tvořena celulózou. Z tohoto důvodu je nutné při zpracování Chlorellu velmi jemně namlít (tento proces rozrušení buněčné stěny je označován jako dezintegrace). Při nákupu proto raději volte takovou, která prošla procesem dezintegrace a je zbavená zbytků celulózy z buněčných stěn.


Chlorella ovlivňuje především energetické dráhy žaludku, sleziny, tlustého střeva, jater, žlučníku, osrdečníku a meridián tří ohřívačů. Je vhodným každodenním doplňkem stravy zdravého životního stylu díky vysokému obsahu přirozeně hodnotných nutričních látek. Chlorella je ideálním doplňkem při jakékoli redukční dietě či vegetariánské stravě.


Lisované tablety Chlorella obsahují sladkovodní řasu Chlorella pyrenoidosa, která je bohatým zdrojem celé řady biologicky vázaných vitaminů, minerálních látek, aminokyselin, vlákniny a chlorofylu.


Zda je pro vás Chlorella vhodná, zjistíte nejlépe od svého terapeuta, který vám podle vyšetření doporučí i další vhodné byliny a stravu.


Další tipy najdete v textech v kategorii „Články“ – Byliny, produkty, potraviny


Jsme rádi, že vás naše články inspirují, ale prosíme, nekopírujte je. Děkujeme.

Ráda Vám doporučím konkrétní byliny a jídelníček přímo pro Vás. Každý člověk je jedinečný a je třeba ke každému přistupovat individuálně.

Nabízím sestavení bylinných směsí (případně i jídelníčků) přímo na míru. Co prospívá jednomu, druhému prospívat nemusí, přitom oba mohou mít stejný zdravotní problém.

Vše o nabízených službách a cenách se dočtete zde. (TČM diagnostika, fytoterapie, dietetika, akupresura, tuina, shiatsu, neurolingvistické programování psychiky NLP atd.)


S čím vám mohu pomoci:

  1. Doporučení vhodné stravy a životního stylu

  2. Detoxikace, redukce váhy

  3. Únava, potíže se spánkem

  4. Problémy s trávením včetně prediabetes a hypoglykémie

  5. Akné, ekzémy, plísně

  6. Menstruační potíže, hormonální nerovnováha, klimakterium

  7. Nervozita, napětí, úzkost, deprese

Kontaktovat mne můžete prostřednictvím emailu – tradicniterapie@gmail.com

Upozornění: Informace uvedené na tomto webu www.tradicni-terapie.cz jsou pouze informativní a nejsou určeny k nahrazení rad od kvalifikovaného lékaře. Stejně tak ani bylinná léčba a změna jídelníčku nemůže dle legislativních norem nahradit léčbu západní medicínou. Tradiční medicína je velmi úspěšná v případě dobře nastolené spolupráce. Někdy je léčba dlouhodobá, ale její pozitivní vliv pocítíte již po pár dnech či týdnech.

Objednejte se na individuální konzultaci:

Diky za zpravu!

banner_bez popisu.jpg

© 2023 by Train of Thoughts. Proudly created with Wix.com

bottom of page