Bylinné směsi působí na tělo i duši
top of page

Bylinné směsi působí na tělo i duši

Prodej bylin, tinktur, čajů a směsí, které působí proti bolesti, zlepší náladu a zmírní veškeré potíže. Najděte v sobě odvahu být zdraví a žít své sny. Je nezbytné vždy se zaměřovat na celý organismus. Hledat cesty, jak v těle vytvořit harmonii a rovnováhu. Probouzet samoléčebné mechanismy. Snažím se propojit léty prověřené metody starých mudrců s moderními principy. Kladu důraz na změnu životního stylu a každodenní uvažování o svém zdraví. Objednat se můžete pomocí emailu tradicniterapie@gmail.com nebo telefonicky na 608 77 05 06.

​​

Byliny mají velmi silné účinky

Vysoké koncentrace bylin mohou zcela změnit fungování organismu. S bylinami je proto nutné zacházet velmi opatrně. V léčbě používám osvědčené kombinace rostlin v takovém poměru, aby tělo posílily a uzdravily. Dokáží povzbudit, vzpružit vyčerpanou mysl nebo uklidnit rozháraný žaludek. V dnešní době, která nás neustále vystavuje stresovým situacím, jsou nejrůznější bylinné směsi jednou z možných zbraní proti únavě, špatnému zažívání a napětí, které našemu organismu nesvědčí.

Vždy je lepší užívat rostliny a stravu, která roste u nás, a kterou znali již naši předci. Pokud to jde, sáhneme po lokálním zdroji. Čínská medicína nám však nepřináší byliny a jejich směsi, přináší nám teorii, která se dívá na tělo a jeho funkce v souvislostech. Tento princip je platný pro vše, co je na této planetě. Jde o pochopení souvislostí a celistvosti organismu a jeho propojení se světem i vesmírem. Některé čínské byliny jsou pak v tomto kontextu účinnější, protože jsou lépe probádané. Vždyť východní medicína čerpá zkušenosti ze své více než 5000 let staré kontinuální historie.

Ještě před 200 lety se lidé léčili pouze prostředky z přírody. Nyní již bylo vědecky dokázáno, že rostliny disponují velkou léčivou silou a že jemná přírodní medicína často lépe než chemicky vyrobené léky. V ideálním případě je vhodné užívat byliny jako prevenci.

Zdraví je základním pilířem našich výsledků v osobním či pracovním životě. Náš jídelníček (doslova vše, co sníme a vypijeme) ovlivňuje naši imunitu, vitalitu, koncentraci, náladu i schopnost těla adaptovat se na stres. Fytoterapie nám každý den dokazuje svou sílu.

Podpora organismu bylinkami, houbami či minerály je jedním z hlavních pilířů tradiční čínské medicíny. Bylinné recepty, které znají dnešní lékaři čínské medicíny, jsou užívány k léčbě v nezměněné podobě již tisíce let. V kontinuitě a tradici je právě jejich síla. Byly vyzkoušeny na miliónech pacientů. Svými vlastnostmi dokáží navracet tělu ztracenou rovnováhu.

Osobní přístup je i ve fytoterapii základ úspěchu

Ráda Vám doporučím byliny a stravu přímo pro Vás. Každý člověk je jedinečný a je třeba ke každému přistupovat individuálně.

Nabízím sestavení bylinných směsí (případně i jídelníčků) přímo na míru. To, co je vhodné pro jednoho, druhému sedět nemusí, a přitom oba mohou mít stejný zdravotní problém. Postupy a směsi, které používám, jsou prověřeny staletími zkušeností, proto fungují. Tradiční terapie doplňuji moderními poznatky a metodami.

Zaměřuji se především na celkovou harmonizaci organismu, včetně psychiky.

Kontaktovat mne můžete prostřednictvím emailu – tradicniterapie@gmail.com.



Tradiční medicína je úspěšná v případě dobře nastolené spolupráce. Někdy je tradiční terapie dlouhodobá, ale její pozitivní vliv pocítíte již po pár týdnech.

Cílem praktiků tradiční medicíny je změnit lidské návyky a myšlení v rámci prosazování zdravého životního stylu, zaujetí pozitivního postoje vlivem správného stravování, cvičení, vhodné duševní aktivity a koordinace vlivů okolního prostředí na náš zdravotní stav. V klinické praxi kladou terapeuti důraz na přesnou diagnózu a rozbor příznaků. Vyhledávají skutečné příčiny potíží a následně je řeší.

Za své zdraví a pohodu však zodpovídá každý sám za sebe, vždy je třeba převzít zodpovědnost za svůj život.

Na osobní diagnostiku a poradenství se můžete objednat prostřednictvím kontaktního formuláře, nebo emailem tradicniterapie@gmail.com, případně telefonicky 608770506.

Vše o nabízených službách (TČM diagnostika, fytoterapie, dietetika, akupresura, masáže tuina, shiatsu, guasha NLP koučink, kosmetika atd.) se dočtete na https://www.tradicni-terapie.cz/services-2

Upozornění: Informace uvedené na tomto webu www.tradicni-terapie.cz jsou pouze informativní a nejsou určeny k nahrazení rad od kvalifikovaného lékaře.

bottom of page