Laser je prirodni paprsek s bozskymi ucinky
top of page

Laser je přírodní paprsek s božskými účinky

Použití profesionálních přístrojů je v současné době nezbytným krokem k ještě efektivnější péči o tělo a pleť. Kromě tradičních postupů a tisíciletími prověřených bylin či akupresury tak tvoří součást ošetření také laserový paprsek.


Použití laseru v kosmetické péči o kůži má širokou škálu uplatnění. Mezi nejoblíbenější zákroky na kůži pomocí laseru patří samozřejmě ty, které mohou vylepšit vzhled. To vede ke zlepšení duševního zdraví, psychiky a spokojenosti. Zkrášlení vzhledu a odstranění určitých kosmetických nedostatků patří jednoznačně mezi nejvyhledávanější kosmetické zákroky.


Nejčastější využití laseru v kosmetice:

  • Biostimulace kůže = zlepšení vzhledu, vyhlazení, vypnutí a odstranění drobných defektů.

  • Rejuvenace pokožky = omlazení jejího vzhledu.

  • Elasticita = zlepšení kondice pokožky, větší pružnosti a vypnutí i vyhlazení vrásek.

  • Omezení celulitidy = lepší mikrocirkulace krve a lymfy, prokrvení v místě ošetření, uvolnění kolagenu.

  • Terapie čerstvých jizev = zjizvená tkáň se odbarvuje, měkne a zjemňuje.

  • Hojení zánětlivých poruch = hojení zánětlivých papulek a pustulek, utlumení ekzému či oparu.

  • Zastavení alopecie = stimulace růst vlasů, zvýšení pevnosti a kvality, omezení lupů.


Jak jsou tyto úžasné účinky možné? Laser je světlo se specifickými vlastnostmi, a světlo má pro živé buňky zcela zásadní a nezastupitelný význam. Tento jev je nejmarkantnější u rostlin, které asimilují světlo ke svému růstu, ale podobná závislost existuje i u živočišných organismů.


Laserová energie je ve tkáni absorbována prostřednictvím cytochromatických buněk. V mitochondriálním aparátu jednotlivých buněk se přeměňuje světelná energie na energii buněčnou. Zároveň se při průchodu světla zvyšuje propustnost buněčných membrán, což vede k jejich lepší výživě, zlepšenému fungování a rychlejšímu dělení.


Tyto děje pak aktivují ve tkáni makrofágy, odpovědné za pohlcování škodlivin a hojivé procesy, zvyšují aktivitu fibroblastů - vazivových buněk podporujících syntézu kolagenu ve tkáni, a vyvolávají zvýšené vyplavování specifických enzymů.


Kromě stimulace růstu a hojení se ještě v medicíně využívají jiné vlastnosti laserového paprsku, jako například schopnost snižování bolestivosti působením na nervová zakončení, protizánětlivý efekt nebo stimulace akupunkturních či fyziologických spoušťových bodů.


Laserový paprsek Argentum Forte je biostimulační pozoruhodně technicky zpracovaná, laserová sonda o maximálním výkonu do 30 mW.


Sonda má zkosený tvar výstupního otvoru, jehož účinek umocňuje vrstva nejčernější barvy Musou Black, pro zamezení nežádoucích odlesků paprsku do stran. Umožňuje plošný osvit velkých nerovných a obtížně přístupných ploch a přesně vymezuje oblast působení na kožním povrchu. Její červená vlnová délka má 645 nanometrů.


Sonda Argentum Forte je určena beauty oborům, v kosmetice pro plošný osvit větších ploch obličeje, krku i dekoltu.


„V kadeřnictví je její využití významné při profylaci vzniku alopecie a při regeneraci vlasů a vlasové pokožky. V manikůře a pedikůře je skvělým pomocníkem u péče o nehty i kůži rukou a chodidel. V dermatologii je oblíbena u léčby akné a mnoha nespecifických ekzematických projevů kůže. V pečovatelské službě je aplikována pro prevenci vzniku dekubitů a pro ošetření artritických projevů malých a středních kloubů. Je oblíbená také pro domácí použití a na cestách,“ uvádí odborník na lasery Jiří Stratil, který vyzdvihuje zejména schopnost laseru: „Je výborný zejména jako regenerace po peelingu, regenerace popálenin a omrzlin. V lékařství se používá na léčbu aknetických projevů kůže, jizev a strií, hojení ekzematických projevů kůže včetně oparů, zklidnění alergické pleti, hojení dekubitů i na zastavení padání vlasů.“


Pro zvýšení účinnosti laserového ošetření se používá Gel Lasocare® 645 nm, což je světlocitlivý přípravek, který výrazně násobí účinnost použitého laseru. Obsahuje kombinaci ušlechtilých mléčných enzymů a látek citlivých na laserové světlo červené barvy 645 nm. Vývoj gelu trval 12 let a jeho optimální složení je udržováno sérií přísných mechanismů kontroly kvality. Správně a pravidelně nanášený gel prodlouží účinek laserového ošetření na dobu třiceti dnů.


Gel Lasocare® 645 nm obsahuje kombinaci vzácného enzymu lactoperoxidázy a opticky aktivního lactoferrinu. Po osvitu laserovým světlem vhodné vlnové délky začne tato směs produkovat kyslík a působí tak na rekonstrukci kolagenních nosných struktur povadající pleti. Současně odstraní z povrchu pleti stopy železa, které potřebují aknetické bakterie ke své látkové výměně. Tím bakteriální kultura pomalu vymizí a s ní i výskyt aknetických pustulí.


Laser jednoduše regeneruje a omlazuje pleť, ale nedochází k žádným vedlejším účinkům.


Je pro vás vhodné použití laseru? A jak často si dopřávat jeho božské působení? V úvodní konzultaci probereme Vaše přání a požadavky, společně pak zvolíme nejlepší možné ošetření a postup pro Vaši spokojenost.



Na ošetření laserem, osobní diagnostiku a poradenství se můžete objednat prostřednictvím kontaktního formuláře, nebo emailem tradicniterapie@gmail.com, případně telefonicky 608770506.


Vše o nabízených službách (TČM diagnostika, fytoterapie, dietetika, akupresura, masáže tuina, shiatsu, guasha, NLP koučink, kosmetika atd.) se dočtete na https://www.tradicni-terapie.cz/services-2


Upozornění: Informace uvedené na tomto webu www.tradicni-terapie.cz jsou pouze informativní a nejsou určeny k nahrazení rad od kvalifikovaného lékaře.


Objednejte se na individuální konzultaci:

Diky za zpravu!

banner_bez popisu.jpg

© 2023 by Train of Thoughts. Proudly created with Wix.com

bottom of page