Kosmetické masáže, přírodní produkty
top of page

Kosmetické masáže, přírodní produkty

Pomoc při kožních potížích, přírodní péče o pleť, kosmetické masáže s využitím guasha a akupresury pro přírodní lifting a proti vráskám, celkové omlazení nejen obličeje. Nechejte se hýčkat a užijte si kosmetický královský rituál. Je vhodný pro každou ženu, ale ocení jej i muži.

Nejdůležitější je u kožních nemocí dle TČM uhašení vnitřního horka a vyčištění postiženého orgánu. K tomu slouží speciálně namíchané bylinné směsi, ale výrazně pomůže změna stravování. Nevhodná strava přispívá velkou měrou na tvorbě horka a vlhka, což jsou základní příčiny tvorby akné i mnoha dalších kožních nemocí.

​Abyste uhasili vnitřní horko, měli byste se jednak vyhýbat potravinám, které jej v těle způsobují (smažená jídla, alkohol, chilli, čokoláda), a také začít konzumovat víc potravin, které tělo ochlazují. S očistou organismu pomůže zelený jíl. Vzhledem k tomu, že horko vzniká také v důsledku stresu, měli byste se snažit víc relaxovat a stres kompenzovat podle dechových cvičení a podobně.

​​

Doporučené potraviny při vlhkých ekzémech a akné:​​
  • veškerá vařená zelenina

  • ječmen, pohanka, proso (jáhly), rýže

  • červená čočka, fazolové lusky, hrách

  • krab, losos, žralok, kapr

  • brambory, brokolice, celer, cuketa, červená řepa, česnek, chřest, kedluben, květák, kyselé zelí, lilek, mrkev, okurka, rajčata, ředkvička, žampiony

  • ananas, angrešt, banán, borůvky, brusinky, citron, datle, grep, hruška, jablko, jahody, kiwi, maliny, mandarinky, žlutý a červený meloun, mango, ostružiny, papája, pomeranč, rebarbora, rybíz, šípky, blumy

  • husa, kachna, králík, telecí, vejce

  • kurkuma, bezinkový květ, čekanka, heřmánek, jitrocel, kontryhel, levandule, lipový květ, listy z břízy nebo maliníku, máta, meduňka, měsíček lékařský, třezalka, benedikt

  • zelený čaj, čerstvé ovocné a zeleninové šťávy

Nepijte po jídle nebo při jídle větší množství tekutin. Oslabujete tak totiž trávení. Nestrávená strava může opět způsobovat horko v těle. Ze stejného důvodu se také doporučuje důkladně žvýkat, abyste trávení nastartovali a podpořili.

Kůži můžete ošetřit vhodnými přírodními prostředky na zánětlivou pleť.

Zatímco akné je obvykle způsobeno „vlhkým horkem“, u většiny ekzémů jde spíše o tzv. „suché horko“, při kterém vzniká suchý, svědivý a olupující se ekzém. U suchého ekzému je častým viníkem tzv. „nedostatečnost krve“ a oslabení „jinového“ aspektu organismu. Tento typ ekzému se vyskytuje nejčastěji u štíhlých lidí a u žen po porodu a při kojení, kdy je tendence k „suchosti“ krve. Tady často pomůže sezamový olej.

U kožních problémů je důležité dbát na dostatek minerálů, soli a odkyselení.

Stav pokožky dle tradiční medicíny odráží stav plic. A plíce souvisí se střevem. Vše je propojeno.



Osobní přístup a vlastní zkušenosti jsou základem úspěšné léčby

Ráda Vám doporučím byliny a stravu přímo pro Vás. Každý člověk je jedinečný a je třeba ke každému přistupovat individuálně.

Nabízím bylinné směsi (případně i jídelníčky) přímo na míru. To, co je vhodné pro jednoho, druhému sedět nemusí, a přitom oba mohou mít stejný zdravotní problém. Postupy a směsi, které používám, jsou prověřeny staletími zkušeností, proto fungují. Tradiční terapie doplňuji moderními poznatky a metodami.

Zaměřuji se především na celkovou harmonizaci organismu.

Kontaktovat mne můžete prostřednictvím emailu – tradicniterapie@gmail.com.

Tradiční medicína je velmi úspěšná v případě dobře nastolené spolupráce.

Cílem praktiků tradiční medicíny je změnit lidské návyky a myšlení v rámci prosazování zdravého životního stylu, zaujetí pozitivního postoje vlivem správného stravování, cvičení, vhodné duševní aktivity a koordinace vlivů okolního prostředí na náš zdravotní stav. V klinické praxi kladou terapeuti důraz na přesnou diagnózu a rozbor příznaků. Vyhledávají skutečné příčiny potíží, je však třeba trpělivost.


Tradiční terapie ale nemůže nahradit léčbu lékařů a veškeré informace na tomto webu tradicni-terapie.cz je třeba vnímat pouze jako osobní názor negarantující vyléčení potíží.


Na osobní diagnostiku a poradenství se můžete objednat prostřednictvím kontaktního formuláře, nebo emailem tradicniterapie@gmail.com, případně telefonicky 608770506.

Vše o nabízených službách (TČM diagnostika, fytoterapie, dietetika, akupresura, masáže tuina, shiatsu, guasha NLP koučink, kosmetika atd.) se dočtete na https://www.tradicni-terapie.cz/services-2


bottom of page