Masáž sezamovým olejem posílí nervy a vyčistí pleť
top of page

Masáž sezamovým olejem posílí nervy a vyčistí pleť

Sezamový olej se vyrábí už od dob před naším letopočtem. Sezamový olej je jedním z nejléčivějších olejů vůbec. Především je vynikajícím regeneračním prostředkem na prevenci osteoporózy. Za studena lisovaný sezamový olej je bohatým zdrojem vitaminu E, hořčíku, vápníku, zinku, vitamínu B6, a obsahuje vitamin K a lecitin. Esenciální mastné kyseliny a lecitin ze studena lisovaného sezamového oleje hrají významnou roli v prevenci kardiovaskulárních onemocnění.


Hlavní účinky sezamového oleje:

  1. působí protibakteriálně

  2. ulevuje od bolestí kloubů, snižuje ztuhlost svalů

  3. vyživuje kůži a hloubkově ji čistí i hydratuje

  4. posiluje zuby, kosti, kostní dřeň

  5. podporuje krvetvorbu, krevní systém

  6. vhodný při anémii, srdečně-cévních onemocněních

  7. lecitin v sezamovém oleji povzbuzuje mozkomíšní systém

  8. zabraňuje těhotenským striím a stařeckým skvrnám

  9. vhodný při ekzémech a lupénce

  10. dobře hojí rány a zlomeniny, zmírňuje bolesti z popálenin

  11. tiší stres a nervozitu

  12. pomáhá při bolestech zapříčiněných revmatismem a artritidou

Je vhodný i k aplikaci do vlasů, které vyživuje a brání jejich šedivění. Používání olejů k regeneraci vlasů je poměrně běžné. Ovšem sezamový olej se od ostatních liší v tom, že vlasy nejen hydratuje, ale pomáhá také předcházet šedinám a navíc zvyšuje prokrvení pokožky hlavy. Můžete ho použít jako bezoplachový kondicionér nebo ho zahřát a nechat působit na vlasech 30 minut.


Dokonce snižuje krevní tlak. Má harmonický účinek a obsahuje i některé minerály, jako železo. Mírně zahřívá. Při výskytu podráždění použijte olej olivový.


Sezamový olej stejně jako další oleje nabízí ochranu proti sluníčku, ovšem pouze 4 PF. Má antibakteriální a protizánětlivé účinky, dokáže pokožku zbavit přebytečné mastnoty, odstranit jak akné, tak odumřelé buňky…


Všeobecně je nutné vybírat oleje podle konstituce a ročního období (v zimě zahřívající sezamový, v létě ochlazující olivový nebo kokosový). Olej ponechaný po 40 dnů v červené láhvi zahřívá, v modré láhvi naopak ochlazuje.  


Sezamový olej patří mezi nejstabilnější oleje. Při vnitřním užívání zvlhčuje sucho, pomáhá proti zácpě, detoxikuje, likviduje svrab a většinu plísňových onemocnění.


Další tipy a doporučení najdete v textech v kategorii „Články“ – Byliny, potraviny, doplňky

Jsme rádi, že vás naše články inspirují, ale prosíme, nekopírujte je. Děkujeme.



Každý člověk je jedinečný a je třeba ke každému přistupovat individuálně. Jako certifikovaná terapeutka vám ráda pomohu na vaší cestě ke spokojenosti. Na osobní diagnostiku a poradenství se můžete objednat prostřednictvím kontaktního formuláře, nebo emailem tradicniterapie@gmail.com, případně telefonicky 608770506. Vše o nabízených službách a cenách se dočtete zde. (TČM diagnostika, fytoterapie, dietetika, akupresura, tuina, shiatsu, neurolingvistické programování psychiky NLP atd.)

Upozornění: Informace uvedené na tomto webu www.tradicni-terapie.cz jsou pouze informativní a nejsou určeny k nahrazení rad od kvalifikovaného lékaře. Cílem je seznámení se s tradičními metodami a možnostmi podpory zdraví, osvěta veřejně dostupných poznatků či odborných studií, nejde o propagaci konkrétních výrobků ani prodej doplňků stravy. Jen bylinná léčba a změna jídelníčku nemůže dle legislativních norem nahradit léčbu západní medicínou. Tradiční medicína je velmi úspěšná v případě dobře nastolené spolupráce. Někdy je léčba dlouhodobá, ale její pozitivní vliv pocítíte již po pár dnech či týdnech.

bottom of page