Nápoj ze sladké zeleniny posílí celé tělo

Na léčivý nápoj ze sladké zeleniny používáme především dýni, mrkev, cibuli a zelí, ale můžeme si ho dosladit i kouskem červené řepy. Pro obměnu je dobré vyzkoušet i některé suroviny nahradit, zkusit třeba pastiňák, petržel, tuřín, daikon, bílou část pórku apod.

Když si zvyknete vařit tento nápoj pravidelně, zlepší se vaše trávení, zažívací potíže, přestanete mít chutě na sladkosti a celkově se vám zlepší zdravotní stav.





Zeleninu vaříme bez soli a bez koření zhruba půl hodiny. Vodu slijeme, dáme do termosky a během dne popíjíme.

Do zeleninového vývaru můžeme vmíchat škrob kuzzu, který léčí střeva, uvolňuje napětí ve svalech, podporuje zažívání a pomáhá při léčbě migrén, napětí, nervozitě, snižuje horečku a využívá se při léčbě střevní chřipky.


Léčivý nápoj ze sladké zeleniny ničím nedochucujeme. Po scezení ho popíjíme jako nápoj. Zbylou zeleninu můžeme vyhodit, nebo použít na pyré, případně část sníst jako polévku, do které je dobré přimíchat pastu miso. Obsahuje živé enzymy, vitamíny, minerály a proteiny ve vyváženém složení.


Nápoj ze sladké zeleniny dodá tělu potřebnou sladkou chuť, která je pro nás už od dětství důležitá, protože jako jediná vyživuje orgány ve vývinu, dává pocit spokojenosti, štěstí a lásky.


Recepty na zdravé dezerty, které můžete jíst každý den na svačinu, najdete ve složce „Články“ – Zdravé recepty s účinky

#miso #trávení #polévka #kuzu #slezina

Objednejte se na individuální konzultaci

banner_bez popisu.jpg

© 2023 by Train of Thoughts. Proudly created with Wix.com