Lotos prospívá plicím, kostem i mozku po mrtvici
top of page

Lotos prospívá plicím, kostem i mozku po mrtvici


Pro plný dech a silné plíce vyzkoušejte kromě tradičních průduškových směsí také lotosový kořen. Má prokazatelný účinek na celý dýchací systém. Blahodárně působí na sliznice a zároveň je hojí a hydratuje.


Mezi jeho další významné účinky patří posilování krve, kostí, svalů a vazů.


Unikátní vlastností lotosu je jeho schopnost napojit porušenou tkáň i cévy mozku, díky čemuž je objektivně účinným lékem při mozkové příhodě.


Hlavní účinky lotosu:

– pomáhá při léčbě kašle, rýmy i zánětech vedlejších nosních dutin posiluje plíce a průdušky – je vhodný pro osoby trpící astmatickými záchvaty nebo tuberkulózou pomáhá hojit sliznice, zlomené kosti a poškozené vazy – obsahuje asparagin, nelumbin, vitamíny a další živiny – dodává energii yang

Čaj Ukrojte a omyjte kousek lotosu, zalijte vodou a vařte zhruba 10 minut. Ke konci varu přidejte špetku soli a šťávu z čerstvého zázvoru, případně místo soli pár kapek sojové omáčky shoyu. Čaj z kousku kořene můžete vařit opakovaně a poté kořen sníst, či přidat k zelenině do polévky nebo do jakéhokoli jiného jídla.


Jemný nápoj Z čerstvého lotosu ukrojte asi 5 cm kořene, nastrouhejte najemno, rukama vymačkejte šťávu, smíchejte se stejným množstvím vody a přiveďte k varu. Nevařte a hned vypněte, přidejte kapku shoyu omáčky. Vznikne něco jako puding nasládlé chuti.

Sladké lotosové chipsy Lotosový oddenek oloupejte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Položte je na plech vyložený pečicím papírem, pomažte rozpuštěným máslem a pečte až 10 minut do zlatova. Před podáváním chipsy posypte vanilkovým cukrem.


Lotos neboli Nelumbo nuciferum nebo česky lotos indický je dvouděložná bahenní rostlina z čeledi leknínovitých a roste s listy zdviženými nad vodní hladinou. Poskytuje jedlá semena a oddenek. Předpokládá se, že lotos je původem z Indie, odkud se rozšířil do Číny a odtud následovně do Japonska.


Jaké další byliny využít při léčbě nachlazení se dočtete v textech v kategorii „Články“ – Byliny, produkty, potraviny


Jsme rádi, že vás naše články inspirují, ale prosíme, nekopírujte je, děkujeme.


Každý člověk je jedinečný a je třeba ke každému přistupovat individuálně. Jako certifikovaná terapeutka vám ráda pomohu na vaší cestě ke spokojenosti. Na osobní diagnostiku a poradenství se můžete objednat prostřednictvím kontaktního formuláře, nebo emailem tradicniterapie@gmail.com, případně telefonicky 608770506. Vše o nabízených službách a cenách se dočtete zde. (TČM diagnostika, fytoterapie, dietetika, akupresura, tuina, shiatsu, neurolingvistické programování psychiky NLP atd.)

Upozornění: Informace uvedené na tomto webu www.tradicni-terapie.cz jsou pouze informativní a nejsou určeny k nahrazení rad od kvalifikovaného lékaře. Cílem je seznámení se s tradičními metodami a možnostmi podpory zdraví, osvěta veřejně dostupných poznatků či odborných studií, nejde o propagaci konkrétních výrobků ani prodej doplňků stravy. Jen bylinná léčba a změna jídelníčku nemůže dle legislativních norem nahradit léčbu západní medicínou. Tradiční medicína je velmi úspěšná v případě dobře nastolené spolupráce. Někdy je léčba dlouhodobá, ale její pozitivní vliv pocítíte již po pár dnech či týdnech

bottom of page