S očistou organismu pomůže zelený jíl
top of page

S očistou organismu pomůže zelený jíl

Jíl se od pradávna používá na celém světě na vnitřní očistu, ale také zevně na obklady, masky a do koupelí. Nejúčinnější je jíl vytěžený z velkých hloubek, musí být jemně umletý a usušený na sluníčku. To mu dodá další sílu.


Zelený jíl je bohatý na minerály (jedná se o hlinitokřemičitan s přídavkem kovu, který mu propůjčuje unikátní zabarvení a s tím jsou spojné i unikátní účinky). Obzvláště je mimořádně bohatý na vápník, hořčík, draslík, sodík, železo, křemík a rostlinné minerály. Zelený jíl se nevstřebává, ale dochází k jeho přirozenému vyloučení z organismu.


Zelený jíl při vnitřním užívání:

  1. detoxikuje organismus

  2. odstraňuje ze sliznice toxiny, bakterie, jedy, plyny

  3. podporuje léčbu ekzémů a lupénky

  4. likviduje kvasinkové infekce

  5. upravuje metabolismus

  6. pomáhá při zácpě i průjmu

Regenerační čistící kůru je vhodné absolvovat preventivně 1–2krát ročně, nejlépe na jaře a na podzim, při změně ročního období. Během jílové kúry dojde k důkladnému pročištění střev a celého trávicího traktu a sliznic.


Jíl lze využít také jako tělový obklad na klouby a páteř, pleťovou masku, na zábaly pro zlepšení kvality a růstu vlasů nebo při poštípání hmyzem. Ve chvíli, kdy jíl zaschne, přestanou působit jeho účinky. Proto je třeba ho udržovat vlhký například pomocí rozprašovače na vodu. Jíl vytahuje z organismu toxiny, snižuje horečku, pokud ho přiložíte na zanícené místo. Jílovými obklady se velice dobře tiší lišeje, které způsobují urputné svrbění a pálení.


Při práci s jílem se nesmí používat kovové nádobí a nářadí. Jednou použitý jíl se musí vyhodit, protože díky své absorpční schopnosti pojal jedovaté látky, které byly v těle.


Jak dále podpořit zdravá střeva, jsme v dalších textech v kategorii „Články„.



Každý člověk je jedinečný a je třeba ke každému přistupovat individuálně. Jako certifikovaná terapeutka vám ráda pomohu na vaší cestě ke spokojenosti. Na osobní diagnostiku a poradenství se můžete objednat prostřednictvím kontaktního formuláře, nebo emailem tradicniterapie@gmail.com, případně telefonicky 608770506. Vše o nabízených službách a cenách se dočtete zde.

Upozornění: Informace uvedené na tomto webu www.tradicni-terapie.cz jsou pouze informativní a nejsou určeny k nahrazení rad od kvalifikovaného lékaře. Cílem je seznámení se s tradičními metodami a možnostmi podpory zdraví, osvěta veřejně dostupných poznatků či odborných studií, nejde o propagaci konkrétních výrobků ani prodej doplňků stravy. Jen bylinná léčba a změna jídelníčku nemůže dle legislativních norem nahradit léčbu západní medicínou. Tradiční medicína je velmi úspěšná v případě dobře nastolené spolupráce. Někdy je léčba dlouhodobá, ale její pozitivní vliv pocítíte již po pár dnech či týdnech.

bottom of page