Nejen na střevní chřipku zkuste škrob kudzu
top of page

Nejen na střevní chřipku zkuste škrob kudzu

Bílý škrob kuzu (kudzu) pochází z drceného sušeného kořene révy a má skutečně mocné účinky. Věhlasný je především pro zklidňující účinky na trávicí systém, kdy ulevuje od žaludečních potíží, uklidňuje žaludek, ochlazuje a úspěšně léčí většinu typů střevní chřipky či průjmů.


Další účinky kuzu (kudzu):

  1. zmírňuje překyselení

  2. posiluje nervový systém (zvyšuje hladinu serotoninu a dopaminu v mozku)

  3. stabilizuje krevní tlak a srdeční činnost

  4. hojí zánětlivé procesy v organismu

  5. tiší migrénu

  6. detoxikuje játra a tím řeší všechny potíže související s játry

  7. zlepšuje projevy menopauzy

  8. stabilizuje krevní tlak

  9. mírní podrážděnost a agresivitu


Aby toho nebylo málo, tak kuzu (kudzu) také snižuje chuť k jídlu a tím pomáhá při redukci váhy. Zatímco v Japonsku se kořen kuzu (kudzu) používá hlavně v tradiční čínské medicíně na léčbu jater a zažívání, v USA proslul díky schopnosti léčit závislost na alkoholu i jiných drogách. Kuzu (kudzu) totiž snižuje chuť na alkohol a vyrovnává hormonální hladiny rozhozené v důsledku užívání alkoholu a drog. Při užívání kořene kuzu (kudzu) postupně dochází ke snižování dávek alkoholu a mizení nežádoucích a abstinenčních účinků.


Podle odborníků stojí za úspěchem kuzu (kudzu) v boji s alkoholem jeho schopnost brzdit rozklad alkoholu na acetaldehyd a vznik kyseliny octové. Příznivé účinky suchého extraktu kořene kuzu (kudzu) ale spočívají nejen v postupném snižování tvorby acetaldehydu, ale i zmírňování obtížných projevů jako je červenání obličeje, nevolnost, zvracení, bolesti hlavy, a také projevů abstinence jako je zvýšené pocení, strach, třesy atd.

V domácnosti můžete kuzu (kudzu) použít k zahušťování omáček, polévek, pudingů. Při zahušťování výrazně nezmění původní chuť pokrmu. Kuzu (kudzu) škrob je bílý prášek připomínající křídu. Je třeba ho rozmělnit ve studené vodě a asi minutu povařit.


Pro zlepšení chuti můžete uvařené kuzu (kudzu) smíchat s ovocným čajem nebo dát do polévky či omáčky, skvěle chutná s vařenou červenou řepou.


Další rady, tipy a doporučení najdete v sekci „Články“ – Byliny, potraviny, doplňky


Jsme rádi, že vás naše články inspirují a obohacují, ale prosíme – nekopírujte je. Děkujeme.


Každý člověk je jedinečný a je třeba ke každému přistupovat individuálně. Na osobní diagnostiku a poradenství se můžete objednat prostřednictvím kontaktního formuláře, nebo emailem tradicniterapie@gmail.com, nebo telefonicky 608770506. Vše o nabízených službách a cenách se dočtete zde. (TČM diagnostika, fytoterapie, dietetika, akupresura, tuina, shiatsu, neurolingvistické programování mozku NLP atd.)

Upozornění: Informace uvedené na tomto webu www.tradicni-terapie.cz jsou pouze informativní a nejsou určeny k nahrazení rad od kvalifikovaného lékaře. Cílem je seznámení se s tradičními metodami a možnostmi podpory zdraví, osvěta veřejně dostupných poznatků či odborných studií, nejde o propagaci konkrétních výrobků ani prodej doplňků stravy. Jen bylinná léčba a změna jídelníčku nemůže dle legislativních norem nahradit léčbu západní medicínou. Tradiční medicína je velmi úspěšná v případě dobře nastolené spolupráce. Někdy je léčba dlouhodobá, ale její pozitivní vliv pocítíte již po pár dnech či týdnech.

bottom of page