Byliny na krevní tlak umí snížit, zvýšit, vyrovnat, harmonizovat
top of page

Byliny na krevní tlak umí snížit, zvýšit, vyrovnat, harmonizovat

Vysoký, nízký i kolísavý tlak krve často ukazuje na rozsáhlejší problém v organismu. Krevní tlak totiž ovlivňují téměř všechny orgány. Srdce kontroluje průtok krve cévami. Plíce krev pohání. Slezina ji tvoří a udržuje v cévách. Ledviny krev čistí a doplňují prostřednictvím esence. Játra zprůchodňují krevní cesty a také krev uchovávají.


U nízkého krevního tlaku (hypotenze) je obvykle příčinou nedostatek krve, což se projeví také bledostí, závratěmi, brněním v končetinách, nespavostí, slabou menstruací, psychickými potížemi, suchou kůží a lámavými vlasy. Důležité je posílit a doplnit krev pomocí bylin a vhodnou stravou, která se skládá především z ovocných a zeleninových šťáv.


Vysoký tlak mívá rozmanitější příčiny a přesný původ je třeba diagnostikovat při osobním setkání, na které se můžete objednat telefonicky 608 77 05 06, emailem tradicniterapie@gmail.com.


Ve vážném stádiu hypertenze způsobuje ischemickou chorobu srdeční, se kterou souvisí také dušnost, bolest na hrudníku nebo bušení srdce.


Podle tradiční medicíny odpovídají za vznik hypertenze čtyři hlavní faktory:

  1. vnitřní vítr – souvisí s játry a emocemi, nejčastěji ho způsobuje nedostatek krve a jinu, způsobuje nespavost, závratě, tiky, mravenčení – více zde, nebo nadbytek jangu, blokády, které se mění na oheň (vítr rozdmychává oheň a oheň zase plodí vítr , tzn. „oheň za sebou vleče vítr a naopak“).

  2. oheň – nejčastěji souvisí s emocemi a z nich pramenícími blokacemi, které vždy vedou k vytvoření vnitřního ohně, navíc smutek, strach a obavy oslabují jin, terapie spočívá ve vyživení jinu a ochlazení vnitřního ohně.

  3. hlen – je důsledkem špatného stravování

  4. blokáda krve z nadbytku – zpomalená krev s hlenem způsobují embolie, tromby, namodralé křečové žíly (načervenalé křečové žíly vznikají na podkladě blokády krve z nedostatku), nafialovělé zbarvení kůže, rtů, nehtů a jazyka (angina pectoris, ateroskleróza, stavy po infarktu myokardu a bypassu, varixy, embolie, trombózy, záněty žil).

Velmi důležitá je práce s dechem (uvolní plíce a smutek), psychoterapie, úprava životosprávy, procházky (uvolní játra a zlobu), smích (uvolní srdce a tíhu). Doporučuje se také doplnit draslík (zlepšuje vylučování soli ledvinami), spolu s hořčíkem (uvolňuje vaskulární hladké svalstvo a reguluje systolický krevní tlak), vápníkem a vitamínem D. Mezi výborné byliny na hypertenzi patří hloh.


Další rady, tipy a doporučení najdete v kategorii „Články


Jsme rádi, že vás naše články inspirují, ale prosíme, nekopírujte je. Děkujeme.

Každý člověk je jedinečný a je třeba ke každému přistupovat individuálně. Jako certifikovaná terapeutka vám ráda pomohu na vaší cestě ke spokojenosti. Na osobní diagnostiku a poradenství se můžete objednat prostřednictvím kontaktního formuláře, nebo emailem tradicniterapie@gmail.com, případně telefonicky 608770506.

Upozornění: Informace uvedené na tomto webu www.tradicni-terapie.cz jsou pouze informativní a nejsou určeny k nahrazení rad od kvalifikovaného lékaře. Cílem je seznámení se s tradičními metodami a možnostmi podpory zdraví, osvěta veřejně dostupných poznatků či odborných studií, nejde o propagaci konkrétních výrobků ani prodej doplňků stravy. Jen bylinná léčba a změna jídelníčku nemůže dle legislativních norem nahradit léčbu západní medicínou. Tradiční medicína je velmi úspěšná v případě dobře nastolené spolupráce. Někdy je léčba dlouhodobá a je třeba hodně investovat i do bylinných směsí, ale pak pozitivní vliv pocítíte již po pár dnech či týdnech.

bottom of page